***       Водещите новини за деня до 13.00 ч., 

...
   ***   
   Водещите новини за деня до 13.00 ч., 
Коментари Харесай

Водещите новини! Докато Путин набира сила и плаши с още войни и глад за територии, коалицията у нас се тресе от битки за его


   ***   

   Водещите вести за деня до 13.00 ч.,   
   на 29 февруари   

 

„ Няма никакъв формален противоположен отговор. В понеделник господин Борисов имаше персонална покана от мен да седнем и да приказваме по всички въпроси. 

Вместо това, единственото, което разбрах през днешния ден от брифинга им, е, че те ще ни дадат техния документ в деня на оставката, а до тогава единственото, което ще се случва – ще продължат тези моноспекатакли. Няма никакъв смисъл от това. 

Отговорната позиция е да седнем и да приказваме. Нека да ни предложат техния документ, само че няма смисъл да го дават в деня на оставката “.

***

„ Ще проявим самообладание и ще извървим целия път, който европейските солидни системи партии извървяват. На 5-ти ще показва на партията съдружното съглашение, на 6-ти ще го дам на сътрудниците от ПП-ДБ да го четат “.

***

„ След като забележим какво ще вършат, ще преценим какво да поддържаме “.

***

Стабилността на ръководството и вероятните сюжети след 6 март разясниха политолозите Георги Киряков и доцент Татяна Буруджиева в ефира на предаването „ Твоят ден “ по NOVA NEWS.

Киряков разяснява изявлението на Борисов, че на 5 март ще показа съглашение, на 6-и ще го даде на ПП-ДБ, а в случай че няма съгласие след 8 март, ще се върви към избори.

***

Поредна доза провокация в пленарна зала. Депутатът Ангел Георгиев от „ Възраждане " съобщи, че сътрудника му Манол Пейков е във „ очевидно нетрезво положение ".

" Не знам по какъв начин го допускате тук и очаквате да взима виновни решения за бъдещето на България, откакто той е злоупотребил с избрани вещества. От няколко дни не си е сменял облеклата, върви с едни и същи, понамирисва. Той не е съответен, лъха на алкохол ".

„ Господа и симпатяги, имам доста недостатъци. Пълничък съм, от време на време съм чорлав, кривоглед съм. Но пиенето не е един от пороците ми. Събират ми се към 50 грама на година. Проверете си опорките още един път. Виждам, че съм бодил в задните ви елементи. Търсите метод да влезете под кожата ми. Това не е верният метод. Може би в случай че измененията отношението си към себе си и към света, в случай че имате по-малко яд към близките и към себе си. Сериозно ви предлагам среща със експерти и психиатри. Това също прави работа ", сподели Пейков.

***

Още един българин беше задържан във Англия по обвинявания в шпионаж в интерес на Русия. Съдът в Лондон реши 38-годишният Тихомир Иванчев да остане за непрекъснато в ареста, където от година са и петима други наши сънародници.

Иванчев е бил деен играч по плуване в България преди към 15 години. На Острова той имал лична компания за ремонтни и бояджийски услуги, предава Нова тв.

***

Този мандат на Европейския парламент беше в действителност динамичен. Започнахме го с Ковид рецесията. 

Екологичен потенциал свърши доста работа – приехме доста принадлежности, с цел да помогнем на страните членки да закупят маски и други материали за лечебните заведения. 

От едната рецесия влязохме в друга – нападението на Украйна, имахме и енергийна рецесия поради зависимостта ни от съветския газ. Влизаме и излизаме от рецесии. 

Това съобщи Ева-Мария Попчева, испански евродепутат с български корени, пред кореспондент на Novini.bg в Страсбург.

***

Украинските сили са изтласкали съветските войски от село Орливка, западно от Авдeевка, само че обстановката на източния фронт остава сложна, съобщи главкомандващият украинската войска Олександър Сирски, съобщи Ройтерс, представени от Българска телеграфна агенция.

Орливка се намира на по-малко от 2 км северозападно от Ласточкине, обитаем пункт, окупиран неотдавна от съветските сили.

Миналата седмица съветските сили превзеха стратегическия украинския град Авдеевка след траяло няколко месеца нахлуване и настъпват към няколко други региона по продължение на фронтовата линия, оповестиха украинските управляващи.

***

Днес ще разгледаме значими за нашата страна въпроси. Това сподели съветският президент Владимир Путин в обръщението си към Федералното заседание (двете камари на Народното събрание в Москва).

Той също сподели: Ние не позволихме Руската федерацията да бъде раздрана. Искам да благодаря на въстаниците  в Източна Украйна, бранителите на Крим за това.

„ Всичко това демонстрира, че ние ще се оправим с всички провокации ", добави президентът.

„ Западът искаше да ни трансформира в Украйна, да ни подчини и да ни разцепи. Но сметките му излязоха криви ", уточни още Путин.

***

Нова Зеландия разгласи през днешния ден палестинското ислямистко придвижване Хамас в неговата целокупност за терористична организация, съобщи Ройтерс.

Премиерът Кристофър Лъксън съобщи, че офанзивата на Хамас против Израел през октомври предходната година е била брутална и че Нова Зеландия я осъжда.

Досега Нова Зеландия разглеждаше единствено военното крило на  Хамас като терористична организация, прецизира Ройтерс.

***

Съд в Илинойс забрани на някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп да взе участие в първичните избори на Републиканската партия в този щат, съобщи Ройтерс.

Забраната бе наложена поради хипотетичната роля на Тръмп в щурма на Капитолия на 6 януари 2021 година Влизането в действие на решението обаче беше отсрочено с оглед опцията на някогашния президент да апелира.

Съдът реши, че Тръмп би трябвало да бъде дисквалифициран от присъединяване в първичните избори на републиканците на 19 март поради това, че е взел участие в протест.

***

 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР